woensdag 12 juni 2024
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

FAQ's

5 maart 2024

Hoe kom ik aan een kamer en wanneer weet ik dat? 
Wij delen nieuwe bewoners in op volgorde van eerste aanmelding. Dit houdt praktisch in dat degenen die als eerste het aanmeldingsformulier invullen als eerste ingedeeld worden. De beschikbaarheid van kamers hangt af van het aantal opzeggingen. In theorie kan dit betekenen dat de vraag naar kamers groter is dan het aanbod. Gelukkig zien wij dit zelden tot nooit. Ongeveer een maand voordat je coschap in Deventer begint ontvang je van ons een mail. Ook in de tussentijd wordt je op de hoogte gehouden door de SSH. Het moment dat de definitieve indeling wordt gemaakt is afhankelijk van de opzeggingen van huidige bewoners. Dit kan betekenen dat je relatief laat een definitief bericht van ons krijgt, echter wees gerust: de laatste jaren is het niet voorgekomen dat er geen kamers waren.

Wat is de beste manier om van tevoren je kamer te kunnen bekijken?
Wanneer we weten in welke kamer je kunt gaan wonen zullen we je een email sturen met de gegevens van de huidige bewoner. Je kunt vervolgens contact opnemen met hem/haar om zo verdere informatie te achterhalen over de kamer en om afspraken te maken.

Wanneer ontvang je de sleutel van je kamer?
Er zijn drie manieren mogelijk om aan je sleutel te komen, welke opgaat voor jou hangt af van de voorkeur van de huidige bewoner en natuurlijk van de afspraken die jij met hem hebt gemaakt. 

  • De eerste mogelijkheid is dat de huidige bewoner de sleutel persoonlijk aan jou overdraagt wanneer jullie elkaar zien (wanneer je bv de kamer komt bekijken). 
  • De tweede mogelijkheid is dat de bewoner de sleutel achterlaat in het huis en dat je van de overige bewoners de sleutel ontvangt.
  • Tenslotte kan het nog zo zijn dat de sleutel wordt overhandigd aan iemand van de SSH. 

In de praktijk zullen de eerste twee opties het vaakst voorkomen. Maak in ieder geval duidelijke afspraken met de huidige bewoner zodat je niet voor een dichte deur komt te staan!

Wat is de beste manier om van tevoren je kamer te kunnen bekijken?
Wanneer we weten in welke kamer je kunt gaan wonen zullen we je een email sturen met de gegevens van de huidige bewoner. Je kunt vervolgens contact opnemen met hem/haar om zo verdere informatie te achterhalen over de kamer en om afspraken te maken.

Het betalen van de huur
Het betalen van de huur dient maandelijks voor de vijfde van die maand te gebeuren. De kamers zijn per halve maand te huur (vanaf 1ste en 16e). Wanneer je bv de 14de van een maand huurt dien je de hele maand te betalen, wanneer je de 17e van een maand begint een halve. Dit staat ook in je contract. De betalingsgegevens staan onder het kopje 'Studentenhuisvesting'.

Hoe kun je ruilen en doorschuiven?
Ruilen en doorschuiven binnen het huis waar je reeds woont kan in principe altijd. Wij willen dit minimaal zes weken van tevoren weten (in principe zeg je je huidige kamer op) zodat er een nieuw contract opgemaakt kan worden.
Doorschuiven naar een ander huis zonder dat er een ruil plaatsvindt, gebeurt in principe niet. Iedere aanvraag om toch door te schuiven zal individueel beoordeeld worden, en de keuze om van standaard beleid af te wijken ligt bij ons.

Wat is de opzegtermijn? 
Opzeggen van de kamer dient minimaal 6 (zes) weken van tevoren te gebeuren. Het kan goed zijn dat wij al eerder vragen of je weet wanneer je de kamer zal verlaten. Dit is i.v.m het indelen van de nieuwe coassistenten. Wij verzoeken je dan ook dringend om, zodra je weet wanneer je de kamer gaat verlaten, dit aan ons door te geven! Voor de maximale periode dat je in je kamer mag blijven gelden de volgende 2 regels:

  • Indien M2 coassistent: Tot maximaal 4 (vier) weken na het beĆ«indigen van je laatste coschap.
  • Indien M3 coassistent: Tot maximaal 4 (vier) weken na je laatste stagedag

Deze regels zijn nodig om de kans te vergroten dat iedereen een kamer kan krijgen wanneer hij/zij naar Deventer komt (voor specifieke regels zie het huurcontract).
Wanneer je de kamer uit gaat wordt deze gecontroleerd door iemand van de SSH om te kijken of alles netjes en opgeruimd is.


19 juni
13:30
15:00
Medicatieveiligheid
15:15
16:00
Ondervoeding en Sondevoeding
16:00
17:30
Gastcollege Gezondheidsraad
26 juni
12:45
13:15
Diabetische voet
13:30
15:00
Coach
15:15
16:45
Carrousel 2
3 juli
13:00
15:00
Workshop Now What (verplicht)
15:15
16:15
KWC Kinder