vrijdag 29 september 2023
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Deventer

18 april 2023

Deventer is één van de mooiste en op historisch gebied één van de interessantste Hanzesteden van ons land. Mooi gelegen aan de rivier de IJssel. In 2018 bestaat de stad 1250 jaar. Deventer heeft goede verbindingen met de rest van Nederland. Zowel per auto, als met het openbaar vervoer, ben je praktisch binnen één uur waar je wilt wezen, waar dan ook in Nederland. Het centrum van Deventer biedt meer dan 500 monumenten, kerken en woonhuizen, oude straten en pleinen.

Het Bergkwartier, De Waag en de opvallende Lebuïnustoren zijn de meest in het oog springende overblijfselen van dit roemrijke verleden. Nieuw is het stadhuis op het Grote Kerkhof.
Deventer is een belangrijke industriestad, waar ook de dienstverlenende sector zich steeds sterker ontwikkelt. Daarnaast is en blijft de stad een centrum van onderwijs, cultuur, volksgezondheid, groothandel en detail. De markt op vrijdag en zaterdag en de vele evenementen (zoals het landelijk bekende Dickens Festijn, Deventer op stelten en de boekenmarkt) brengen leven in de brouwerij. Deventer is een centrum voor onderwijs sinds de tijd dat Descartes, Erasmus en Geert Groote er studeerden. Het Deventer Ziekenhuis bouwt voort op deze traditie.

Dickens Festijn
De 19e eeuwse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen een weekend in december ruim 750 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 bezoekers. 

Deventer op Stelten
Jaarlijks vindt in juli het festival Deventer op Stelten plaats. Drie dagen lang staat de binnenstad van Deventer in het teken van theater op stelten en spektakel op hoog niveau.

Boekenmarkt
Jaarlijks vindt op het eerste weekend in augustus de Deventer Boekenmarkt plaats. Dit is de grootste boekenmarkt van Europa. In totaal staan er ongeveer 870 (zes kilometer) kramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad. Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten nemen deel aan dit evenement.

Gezelligheid in Deventer 
Veel terrassen en gezellige kroegen, goede restaurants, een mooie schouwburg en bioscoop en nog veel meer maken van Deventer een stad waar je prima een avondje uit kan of je nu gaat met je mede co-assistenten, je vrienden of je ouders.

Deventer heeft een opvallend groot aanbod van unieke winkeltjes die je kunt vinden in de straatjes in de binnenstad.  

Meer informatie over activiteiten in Deventer vind je op de site van de VVV van Deventer www.vvvdeventer.nl


Woensdag
12:30 Diversiteit in de Zorg
13:30 Coachgroep
15:15 Carrousel 2
11 oktober
12:45 Statistiek
13:30 FTO Farmacokinetiek
15:15 DOO Zorginstituut Nederland
18 oktober
12:45 How to Zaal?
13:30 Coachgroep
15:30 Cultuursensitieve en palliatieve zorg