maandag 15 juli 2024
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Deventer

5 maart 2024

Deventer is één van de mooiste en op historisch gebied één van de interessantste Hanzesteden van ons land. Mooi gelegen aan de rivier de IJssel. In 2018 bestaat de stad 1250 jaar. Deventer heeft goede verbindingen met de rest van Nederland. Zowel per auto als met het openbaar vervoer ben je praktisch binnen één uur waar je moet zijn. Waar dan ook in Nederland. Het centrum van Deventer biedt meer dan 500 monumenten, kerken en woonhuizen, oude straten en pleinen.

Het Bergkwartier, De Waag en de opvallende Lebuïnus toren zijn de meest in het oog springende overblijfselen van dit roemrijke verleden. Nieuw is het stadhuis op het Grote Kerkhof.
Deventer is een belangrijke industriestad, waar ook de dienstverlenende sector zich steeds sterker ontwikkelt. Daarnaast is en blijft de stad een centrum van onderwijs, cultuur, volksgezondheid, groothandel en detail. De markt op vrijdag en zaterdag en de vele evenementen (zoals het landelijk bekende Dickens Festijn, Deventer op stelten en de Boekenmarkt) brengen leven in de brouwerij. Deventer is een centrum voor onderwijs sinds de tijd dat Descartes, Erasmus en Geert Groote er studeerden. Het Deventer Ziekenhuis bouwt voort op deze traditie.

Dickens Festijn
De 19e eeuwse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen een weekend in december ruim 750 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 bezoekers. 

Deventer op Stelten
Jaarlijks vindt in juli het festival Deventer op Stelten plaats. Drie dagen lang staat de binnenstad van Deventer in het teken van theater op stelten en spektakel op hoog niveau.

Boekenmarkt
Jaarlijks vindt in het eerste weekend in augustus de Deventer Boekenmarkt plaats. Dit is de grootste boekenmarkt van Europa. In totaal staan er ongeveer 870 (zes kilometer) kramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad. Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten nemen deel aan dit evenement.

Gezelligheid in Deventer 
Veel terrassen en gezellige kroegen, goede restaurants, leuke winkelstraatjes, een mooie schouwburg, theater en bioscoop en nog veel meer maken van Deventer een stad waar je prima een dag en/of avondje uit kunt. Of je nu gaat met je mede coassistenten, je vrienden of je ouders.

Meer informatie over activiteiten in Deventer vind je op de site van de VVV van Deventer https://www.deventer.info/


Woensdag
12:45
13:15
Het rode oog
13:20
13:40
Optie: meedoen onderzoek Pauline van Kempen
13:45
14:45
KWC KNO
14:50
15:10
Optie: meedoen onderzoek Pauline van Kempen
15:15
16:00
Tropengeneeskunde
24 juli
12:00
13:30
VGT vragen
13:30
15:00
Coach
31 juli
12:30
14:00
VGT vragen
7 augustus
12:00
13:30
VGT vragen
13:30
15:00
Coach