dinsdag 28 november 2023
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Commissies

1 augustus 2023

In Deventer bestaat er een actieve en gezellige sfeer onder de coassistenten. Er zijn dan ook veel commissies waar je lid van kan worden. Voor letterlijk elke activiteit wordt er een commissie in leven geroepen, waardoor er voor ieder wat wils is. Lid worden van een commissie is zeker niet verplicht, maar kan een leuke aanvulling zijn op je tijd in Deventer.

Co-raad
De co-raad is de overkoepelende commissie van de coassistenten. In de eerste plaats vertegenwoordigen wij de belangen van de Deventer co’s tegenover het ziekenhuis en Groningen. Ook evalueren wij jaarlijks alle afdelingen en voeren wij hierover gesprekken met de vakgroepen. Hiernaast zorgen we ervoor dat alle commissies gevormd worden en goed hun werk kunnen doen. Last but not least: we organiseren elke maand een co-borrel!

Benefietdinercommissie
Deze commissie bestaat uit 6 co-assistenten en 3 arts-assistenten, die het jaarlijkse benefietevenement organiseren. Hét evenement waar alle co's, arts-ass en vooral de artsen veel geld over de balk gooien voor een eigen gekozen goed doel. Afgelopen jaar is er maar liefst ruim €15.000,- opgehaald voor het hospice! Het einddiner vindt meestal plaats in oktober tijdens een spetterende avond.

Hockeycommissie
De Deventer Coassistenten melden zich wekelijks met de messen tussen de tanden op de hockeyvelden om de strijd aan te gaan met bedrijventeams uit de regio. De hockeycommissie zorgt dat er getraind wordt en dat we meedoen aan de lokale bedrijfscompetitie, wat betekent dat er om de week een wedstrijd wordt gespeeld. Daarnaast organiseren zij ook de Specialisten-Coassistenten wedstrijd, een legendarische wedstrijd waarbij tegen de specialisten wordt gestreden.

Klaverjascommissie
Deze commissie organiseert elke maand een gezellige klaverjasborrel in Café de Alm. Hiernaast wordt er twee keer per jaar een klaverjastoernooi georganiseerd, waarbij er in koppels gestreden kan worden om de eeuwige roem en tot in de late uurtjes in de Joffer gefeest wordt.

Onderwijscommissie
Deze enthousiaste co’s maken het rooster voor het onderwijs en onderhouden contacten met alle specialismes om het onderwijs in de goede banen te leiden én de kwaliteit hoog te houden, zodat we niet met zijn allen in slaap vallen in het Auditiorium.

Sportcommissie
Een commissie die gedurende het hele jaar sportevenementen organiseert voor alle coassistenten. Het hoogtepunt van het jaar is uiteraard de jaarlijkse wintersport met alle coassistenten, die iedereen nog lang in het geheugen zal staan, maar hiernaast worden nog vele andere evenementen opgezet: hindernisbaan aanpakken, schaatsen of de Batavierenrace. Hiernaast kun je natuurlijk altijd nieuwe evenementen verzinnen en pluggen.

SSH
Hier hebben jullie ongetwijfeld al mee te maken gehad. De SSH regelt alles rondom de huisvesting van de coassistenten. Voor meer informatie ga je naar het gedeelte over Wonen in Deventer.

Sinterklaascommissie:
Ook in het Deventer Ziekenhuis komt de Goedheiligman langs. Elk jaar kiest deze commissie in het geheim een specialist uit die alle co’s bij hem (of haar) op schoot zal nemen en zal confronteren met alle genante feiten van  het afgelopen jaar: één van de mooiste tradities in Deventer!

Kerstdinercommissie:
Eén keer per jaar kunnen de galajurken en smokings weer eens uit de kast getrokken voor een uitgebreid diner in een plaatselijk restaurant. Meestal gevolgd door een afgekocht feest. Ook afgelopen jaar was dit weer een groot succes.

Onderwijsprijscommissie
Aan het begin van elk jaar wordt er in het Auditorium in een show georganiseerd door deze commissie waarin prijzen worden uitgereikt aan de beste afdelingen, specialisten en verpleegkundigen van het Deventer Ziekenhuis. De winnaar van de prijs voor beste specialist mag als privilege een jaar lang een bijzondere parkeerplaats gebruiken!

Co-outcommissie
De commissie die het M2 equivalent van de co-outdag in M1 organiseerd, maar dan natuurlijk nét even wat bruter. Twee nachten en één dag party. Meestal valt dit in de zomer. Afgelopen jaar was het weer een groot succes.

Co-Ouderdagcommissie
De co-ouderdagcommissie organiseert elke jaar een leuke dag voor alle co-assistenten en hun ouders. Op deze dag krijgen ouders de mogelijkheid om het ziekenhuis zien, uiteraard de befaamde co-kamer te bewonderen en er worden fragmenten getoond uit “de echte coassistent”. Daarnaast wordt er een leuke activiteit georganiseerd, zo is er afgelopen jaar een pubquiz gehouden in de stad.

Paascommissie
Deze commissie organiseert met Pasen een leuk ontbijt of lunch voor alle co’s.  Een paar jaar geleden zijn er bijvoorbeeld verpleegkundigen in konijnenpak geweest. Ook wordt er regelmatig en masse naar paaseieren gezocht.

Websitecommissie
Laurens Swart heeft deze website (www.deventercoassistenten.nl) gemaakt. Deze wordt ondanks dat hij inmiddels werkzaam is in Rotterdam nog steeds door hem beheerd. Daarnaast onderhouden Astrid, dr. Haring en 1 lid van de co-raad de website.


Morgen
12:30 KWC Oogheelkunde
13:30 Coachgroep
15:15 Carrousel 2
6 december
12:30 NowWhat Workshop
14:00 KWC Ziekenhuisgeneeskunde
15:15 Sinterklaas!!!