dinsdag 19 januari 2021
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Radiologie

Beschrijving

De afdeling radiologie speelt een centrale rol in het Deventer Ziekenhuis. De huisarts en nagenoeg elke vakgroep is vaak afhankelijk van beeldvormende onderzoeken om tot een diagnose te komen. Tijdens het co-schap kom je in aanraking met de diagnostische technieken: echografie, conventionele beeldvorming (rontgenfoto), CT, MRI en eventueel PET. Ook zie je wat de radiologie kan betekenen in de behandeling van de patient als het gaat om drainages, PTCA e.d.

In de eerste week krijg je een indruk over de verschillende technieken en leer je wat het voor de patient betekent om de verschillende onderzoeken te ondergaan. De tweede week bestaat uit musculoskeletale radiologie, waarna in de derde week de thorax radiologie centraal staat. In de laatste week mag je zelf kiezen in welk deelgebied je je meer wil verdiepen, waarbij de aanbeveling is om je verder te verdiepen in de beeldvorming van het abdomen.

Uiteraard is er ruimte om je specifiek nog te verdiepen in andere deelgebieden of bepaalde type onderzoeken, als hier een speciale interesse voor bestaat.

Het co-schap wordt als zeer nuttig ervaren omdat er tijdens de opleiding geneeskunde zelf vaak nauwelijks ruimte is voor anatomie en beeldvorming.

Zowel de radiologen, AIOS als laboranten zijn er om je tijdens dit co-schap zoveel mogelijk bij te brengen en je enthousiast te maken voor ons stralend beroep.

Morgen
12:30 Infuus beleid
13:30 KWC gezondheidsrecht I