dinsdag 19 januari 2021
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Chirurgie

Beschrijving

Algemene heelkunde is een zeer breed vakgebied waarin patiënten van alle leeftijden behandeld worden. Tegenwoordig wordt ons vak meer en meer opgesplitst in deelvakgebieden en wordt nog maar een klein gedeelte van het vak algemene heelkunde genoemd. In Deventer houden we ons naast de algemene heelkunde bezig met vaatchirurgie, traumachirurgie, abdominale en oncologische chirurgie en longchirurgie.

Het is de bedoeling om tijdens het M2 coschap een beeld te krijgen van de hele chirurgie. De eerste 2 weken zal je daarbij met name werkzaam zijn op de operatiekamer, waarbij je vaak kan assisteren bij operaties. Ook heb je een taak bij de patiëntvoorbereiding door middel van het aanmaken van dossiers, zodat je je ook kan verdiepen in de verschillende patiënten en operatie technieken. De tweede 2 weken zal je voornamelijk op de poli werkzaam zijn; het is de bedoeling om van in elk geval van alle deelgebieden een poli mee te lopen, waarbij je ook zelf patiënten ziet. Verder zijn er natuurlijk mogelijkheden om mee te doen met de kleine verrichtingen, visite op zaal en diensten; dit laatste is een belangrijk deel van ons vak, veel patiënten komen via de SEH binnen en dat kan op alle tijden van de dag.

Het coschap wordt afgesloten met een voordracht of pico over een onderwerp naar keuze.

De invulling van het M3 coschap is anders. Doel is dan om je klaar te maken om een zaal te managen. Grootste deel van je werkzaamheden zal dan ook op een van de verschillende verpleegafdelingen plaatsvinden, waarbij het de bedoeling is dat je steeds meer patiënten onder je hoede krijgt. Daarnaast blijft er natuurlijk tijd over om mee te doen op de operatiekamer.

 

Voor vragen over dit coaschap kan je contact opnemen met de coördinator: E. Flikweert.Morgen
12:30 Infuus beleid
13:30 KWC gezondheidsrecht I