dinsdag 19 januari 2021
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Kindergeneeskunde

Beschrijving

Je bent van harte welkom om tijdens je M2 of M3 een coschap Kindergeneeskunde te komen doen.We zijn een enthousiaste groep kinderartsen en arts-assistenten die de kindergeneeskunde in de volle breedte uitvoeren. Je zult hier een stimulerend en veilig opleidingsklimaat aantreffen. De sfeer in de vakgroep is open en gericht op onderwijs.

In 4 weken tijd zul je kennis maken met vele facetten van de kindergeneeskunde!

Tijdens je M2 coschap zul je de eerste 2 weken doorbrengen op de afdelingen, 1 week op de neonatologie- en kraamafdeling en 1 week op de kinderafdeling. In deze twee weken participeer je actief in de dagelijkse zorg voor de kinderen op de afdeling en zul je over je “eigen” patiënten visite lopen onder supervisie. De variatie is enorm van relatief gezonde neonaten op de kraamafdeling tot zieke neonaten op de afdeling neonatologie en zieke kinderen t/m 18 jaar op de kinderafdeling. Tijdens de zaalstages is er daarnaast mogelijkheid om mee te lopen met andere disciplines, zoals de verpleging en kinderfysiotherapie.

De laatste 2 weken van het coschap zul je doorbrengen op de polikliniek. Hier zul je nieuwe patiënten gaan zien onder supervisie van een van de kinderartsen. Daarnaast is er ruimte om spoedpatiënten te zien. Tijdens de polikliniekstage zul je uitgebreid in aanraking komen met de algemene kindergeneeskunde. Verder is het nog mogelijk om mee te lopen met de poli’s van een van de kinderartsen, waarbij er verschillende subspecialistische poli’s zijn (oa kinderallergologie, neurologie, diabetes).

Tijdens je coschap zul je ook enkele diensten ‘meedoen’ om op die manier in aanraking te komen met acute kindergeneeskunde. 

Tijdens het coschap zal er regelmatig onderwijs gegeven worden. We vragen daarbij een actieve participatie van jullie kant. Iedere coassistent houdt minimaal twee keer een korte voordracht tijdens de ochtendoverdracht in de vorm van een 5-minuten-praatje. 

Iedere coassistent wordt gekoppeld aan een mentor waarmee hij/zij de voortgang tijdens het coschap bespreekt, deze mentor zal ook de eindbeoordeling geven. 

Ook in het 6e jaar van de opleiding, gedurende M3, is het mogelijk om je coschappen bij ons te lopen in de vorm van een klinische stage gedurende 6, 14 of 20 weken. Hierbij zul je groeien naar een steeds meer zelfstandige rol als “zaalarts”, zowel op de afdeling neonatologie als op de kinderafdeling.

Als laatste is er de mogelijkheid om je wetenschappelijke stage bij de kindergeneeskunde te doen. In goed overleg zijn er verschillende mogelijkheden om tot een onderwerp te komen waarbij je begeleiding krijgt van een van de kinderartsen.Morgen
12:30 Infuus beleid
13:30 KWC gezondheidsrecht I