dinsdag 19 januari 2021
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Cardiologie

Beschrijving

Tijdens je co-schap Cardiologie zal je kennis maken met de opvang en behandeling van de patiënt met acute en chronische cardiale problematiek. Na een introductiegesprek met je begeleidend cardioloog begin je de eerste 2 weken op de Eerste Hart Hulp en Coronary Care Unit (route 55), waar je zelf veel nieuwe patiënten zult zien. Ook zul je zelfstandig een elektrische cardioversie leren uitvoeren na een korte cursus over de defibrillator. Tevens draag je een eigen reanimatiepieper omdat je, mits je van te voren de ALS scenariotraining hebt gevolgd (zie logboek), met een kleine ondersteunende rol (vnl. borstcompressies) deel uitmaakt van het reanimatieteam.

In de daaropvolgende 2 weken werk je op de afdeling Cardiologie met eigen patiënten onder je hoede en is er veel gelegenheid om mee te kijken bij onder andere hartkatheterisaties, pacemaker-implantaties, echocardiografie en ergometrie, en kun je nieuwe patiënten zien op de polikliniek. In de 3e week mag je een ochtend meekijken met de thoraxchirug (CABG/klepoperaties) en diezelfde middag meekijken met de interventiecardioloog (PTCA’s) in de Isala Klinieken te Zwolle. Verder zijn er soms superspecialistische spreekuren van onder andere de kindercardiologie, congenitale cardiologie en klinische genetica.

Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om je klinische semi-arts stage (6-20 weken) bij ons te komen lopen waarin je werkzaamheden geleidelijk zullen worden uitgebreid tot die van een arts-assistent.
Ook je wetenschapsstage kun je bij de cardiologie doen onder begeleiding van een van de cardiologen en research-arts/epidemioloog E. Badings. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met de desbetreffende contactpersoon:

  • M2 en M3 semi-arts: R. Uijlings
  • M3 Wetenschapsstage: F. Martens


Morgen
12:30 Infuus beleid
13:30 KWC gezondheidsrecht I