dinsdag 19 januari 2021
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Interne Geneeskunde

Beschrijving

Tijdens het M2 coschap interne geneeskunde loop je stage op zowel de zaal, de polikliniek als de eerste hulp. De eerste twee weken op zaal wordt je in de dagelijkse praktijk vooral begeleid door de arts-assistent interne geneeskunde, meestal in opleiding tot internist. Interne geneeskunde is een ‘beschouwend’ vak.  Je leert patientenproblemen beter structuren en ontrafelen. Twee keer per week wordt grote visite gelopen met de internist, waarbij van jou ook een bijdrage wordt verwacht in de vorm van de presentatie van een van de patiënten.  Je kunt ingedeeld worden op de algemene interne geneeskunde, oncologie of nefrologie.

Na twee weken is het tijd voor de polikliniek en de eerste hulp. Op de polikliniek wordt je begeleid door de internist. Je ziet eerst zelf de patient en net als op zaal probeer je tot de kern van het probleem te komen en een mooie differentiaal diagnose en beleidsplan te maken. Deze bespreek je vervolgens  met de internist. De patiënten die je samen met de arts-assistent of internist ziet op de spoedeisende hulp draag je de volgende dag over bij de ochtendoverdracht. Je laat dan zien dat je het probleem van de patient ‘in de vingers’ hebt. Tijdens dit deel van je stage zie je patiënten uit het hele spectrum van de interne geneeskunde.

Aan het begin van je stage wordt je gekoppeld aan een internist. Deze internist zal je helpen bij je referaat, die in de 3e of 4e week van de stage zal worden gepland. Ook de eindbeoordeling vind plaats bij deze internist. Hij of zij informeert ook tevoren bij collega’s hoe je stage is verlopen en dit zal ook moeten blijken uit het goedgevulde logboek. Je kunt deelnemen aan alle onderwijsmomenten die voor de arts-assistenten zijn ingepland, dit is vrijwel iedere dag na de overdracht, en tussen de middag. Daarnaast wordt er een keer per co-schap een bedside-teaching door een van de internisten georganiseerd. Er wordt voor de coassistenten ook onderwijs georganiseerd door  de arts-assistenten over een veel voorkomend intern geneeskundig problemen. Genoeg te leren en bij te schaven dus.

Voor M3 coassistenten bieden wij een zaalstage van 14 of 6  weken. Deze stage wordt opgedeeld in een zaalstage algemeen interne en een nefrologisch of oncologisch deel, afhankelijk van de wens van de coassistent en beschikbaarheid. Als je weinig spoedeisende hulp hebt gedaan, en je wilt hier meer ervaring mee op doen zijn hiertoe mogelijkheden na overleg. We vinden het fijn om tevoren even kennis te maken om wensen en verwachtingen te bespreken. Ook is het mogelijk een wetenschappelijke stage bij ons te doen. Informeer naar de mogelijkheden.Morgen
12:30 Infuus beleid
13:30 KWC gezondheidsrecht I