woensdag 22 mei 2024
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Welkom op de site van de Deventer Coassistenten!

5 maart 2024

Deventer!

Misschien ben je er nog nooit geweest maar je hebt er vast al van gehoord! Iedereen die hier voor het eerst komt valt voor dit pittoreske stadje aan de IJssel én voor het mooie nog nieuwe Deventer Ziekenhuis met al sinds 1966 een Affiliatie van Groningen en hiermee de oudste. Meer dan 1500 studenten hebben hier hun coschappen gelopen.

Het Deventer Ziekenhuis (DZ) ligt aan de rand van Deventer en is vanuit alle co-huizen niet verder dan 10 minuten fietsen. Het is een centrum voor topklinische zorg en een centrum waar je eventueel jouw opleiding tot specialist kunt volgen. In Deventer lopen ongeveer 55 M2-ers en ongeveer 20 M3-ers hun coschappen. Zoals gezegd zitten wij in een mooi ziekenhuis dat van alle gemakken is voorzien. Zo hebben we onder andere een gezellige co-kamer en een dakterras! 

Coschappen
In Deventer werken wij niet met pakketten dus je kunt alle mogelijke combinaties maken die je wilt! Je loopt in principe 10 coschappen. Naast de evaluaties uit Groningen evalueren wij de coschappen ook zelf. De feedback die hieruit voortkomt bespreken we met de betreffende vakgroep. Zo werken coassistenten en specialisten ieder jaar samen aan de verbetering van de coschappen! Bij veel coschappen kun je meedraaien in de diensten en dit wordt vaak als leuk en leerzaam ervaren.

Huisvesting
De co-huizen in Deventer zijn al decennia lang een begrip onder coassistenten en specialisten. Bijna iedere coassistent woont in een co-huis. Erg gezellig! De Stichting Studenten Huisvesting (SSH), een commissie voor en door coassistenten, doet haar best iedere coassistent (die dat wil) in een van de co-huizen te plaatsen.

Commissies en activiteiten
Je hoeft je hier in Deventer niet te vervelen want er zijn veel commissies die regelmatig activiteiten organiseren waar je aan mee kunt doen! Zo hebben wij maandelijks een borrel, wordt er elke maandag gehockeyd, voetballen en hockeyen we tegen de specialisten en er is nog veel meer.

Allereerst is er de CoRaad, bestaande uit 5 à 6 coassistenten die het  contact onderhoudt met de Affiliatie en de faculteit in Groningen. Tevens houden zij een oogje in het zeil bij de verschillende commissies, voeren ze de evaluatiegesprekken en organiseren de borrels. Daarnaast is er een Sportcommissie die o.a. het ski-weekend organiseert, een Benefietcommissie, Co-Out commissie, de Onderwijsprijscommissie, Hockeycommissie, Sint- en Kerstcommissie en natuurlijk de Onderwijscommissie. Zoals je ziet is er genoeg te doen dus!

Wij hopen je in Deventer te zien!


Vandaag
12:30
13:30
KWC Anesthesiologie
13:30
15:00
Toxicologie
15:15
16:15
Farmacologie
29 mei
12:45
13:15
Seksuologie
13:30
15:00
Coach
15:15
16:15
KWC Geriatrie