woensdag 29 november 2023
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

mij onthouden help 
inschrijving

Welkom op de site van de Deventer Co-assistenten!

28 juni 2022

Deventer, misschien ben je er nog nooit geweest maar je hebt er vast al van gehoord! Iedereen die hier voor het eerst komt valt voor dit pittoreske stadje aan de IJssel én voor het mooie nog nieuwe Deventer Ziekenhuis, al sinds 1966 een affiliatie van Groningen en hiermee de oudste. Meer dan 1500 studenten hebben hier hun co-schappen gelopen.

Het Deventer Ziekenhuis (DZ) ligt aan de rand van Deventer en is vanuit alle co-huizen niet verder dan 10 minuten fietsen. Het is een centrum voor topklinische zorg en een centrum waar je eventueel jouw opleiding tot specialist kunt volgen. In Deventer lopen 50 M2-ers en ongeveer 20 M3-ers hun coschappen. Zoals gezegd zitten wij in een mooi ziekenhuis dat van alle gemakken is voorzien, zo hebben wij  onder andere een gezellige co-kamer en een dakterras! 

Co-schappen
In Deventer werken wij niet met pakketten dus je kunt alle mogelijke combinaties maken die je wilt! Je loopt in principe 10 coschappen. Ga je een tropencoschap doen wordt dat je 11de coschap. Naast de evaluaties uit Groningen evalueren wij de coschappen ook zelf. De feedback die hieruit voortkomt bespreken we met de betreffende vakgroep. Zo werken coassistenten en specialisten ieder jaar samen aan de verbetering van de coschappen! Bij veel coschappen kun je meedraaien in de diensten, dit wordt vaak als leuk en leerzaam ervaren.

Huisvesting
De co-huizen van Deventer zijn al decennia lang een begrip onder coassistenten en specialisten. Bijna iedere coassistent woont in een co-huis. Erg gezellig! De Stichting Studenten Huisvesting (SSH), een commissie voor en door coassistenten, doet haar best iedere coassistent (die dat wil) in een van de co-huizen te plaatsen.

Commissies en activiteiten
Je hoeft je hier in Deventer niet te vervelen want er zijn veel commissies die regelmatig activiteiten organiseren waar je aan mee kunt doen! Zo hebben wij maandelijks een borrel, maandelijks een klaverjasborrel, wordt er elke maandag gehockeyd en nog veel meer.

Allereerst is er de co-commissie, een 5 man sterke commissie die het  contact onderhoudt met de affiliatie en de faculteit in Groningen. Tevens houden zij een oogje in het zeil bij de verschillende commissies, voeren de evaluatiegesprekken en organiseren borrels. Daarnaast is er een sportcommissie die o.a. het ski-weekend organiseert, een benefietdinercommissie, codagcommissie, onderwijsprijscommissie, hockeycommissie, co-kamercommissie, fotocommissie, sinterklaas- en kerstcommissie en een onderwijscommissie. Zoals je ziet, genoeg te doen dus!

Wij hopen je in Deventer te zien!


Vandaag
12:30 KWC Oogheelkunde
13:30 Coachgroep
15:15 Carrousel 2
6 december
12:30 NowWhat Workshop
14:00 KWC Ziekenhuisgeneeskunde
15:15 Sinterklaas!!!